drupal-logo-2-1430571957.png

Heather James van Acquia deelt in deze serie een lijst van veelgemaakte fouten bij het opzetten van een Drupal website.

In dit eerste deel gaat ze in op de do's and don'ts als het op de...

Anoniem - 2 jaar 14 weken ago
alles over drupal 8

Nog een paar maanden en dan komt de eerste officiële Drupal 8 versie uit. Nu al verschijnen er dagelijks artikelen over nieuwe features, handleidingen en gebruikerservaringen.

Op worden interessante informatie bronnen omtrent Drupal 8 verzameld zodat iedereen een goed beeld kan krijgen van wat ons aan het einde van het jaar te wachten staat...

Thomas - 2 jaar 15 weken ago
drupalcake.jpg

Er is er 1 jarig en dat is Drupal! De allereerste Drupal release was op 15 januari 2001, nu 13 jaar geleden.

Ter ere hiervan wordt er vandaag een Drupal 8 sprint georganiseerd waarvoor iedereen uiteraard van harte is uitgenodigd.

Kwam je hier terecht op zoek naar een verjaardagsmodule? Die vind je hier:...

Thomas - 2 jaar 18 weken ago
releasecycle.jpg

Drupal 8 maakt goede vorderingen, het core team brengt tegenwoordig elke maand een nieuwe alpha versie uit en versie 6 is inmiddels te downloaden. Multilanguage is hierin zo goed als af en de vervanging van de overlay module - een knop die je vanuit de administratie pagina's op elk moment kan terugbrengen naar de laatst bezochte 'normale' pagina -...

Thomas - 2 jaar 25 weken ago
2009_09_05_Dries_Buytaert.jpg

In de lijst van snelst groeiende technologiebedrijven in Noord-Amerika in de afgelopen 5 jaar - de Deloitte's Technology Fast 500 - neemt Acquia de tweede positie in met een groei van 84.171%.

Anoniem - 2 jaar 27 weken ago
virtualbox.jpg

Indien je een lokale ontwikkelaars omgeving nodig hebt die moet overeenkomen met je productie omgeving kun je behoorlijk wat tijd kwijt zijn met het configureren hiervan, ook als je werkt met kant en klare pakketten zoals Xampp of Wampp.

Er is mogelijk een beter alternatief in de vorm DrupalPro Development Desktop, een voorgeconfigureerde Virtual Box image die meer compatibel met...

Thomas - 2 jaar 28 weken ago
drupal 404 not found

Een "404 not found" gekregen bij het bezoeken van een project pagina op Drupal.org? Dat klopt, Drupal.org is namelijk offline wegens onderhoud. De website draaide nog altijd op Drupal 6 en er wordt al geruime tijd gewerkt aan een Drupal 7 versie, die vandaag (31 oktober) online gaat. Tot die tijd is Drupal.org down.

Een hele dag online voor een migratie klinkt misschien overdreven, maar...

Thomas - 2 jaar 29 weken ago
drupalconadam.png

Markeer 29 september tot 3 oktober alvast in je agenda van 2014 want dan vindt het grootste Drupal evenement opnieuw in Amsterdam plaats.

"DrupalCon Amsterdam is the first EU DrupalCon ever held in the same city twice, and for a good reason! Home to 174 different nationalities, Amsterdam is a true melting pot of cultures. The city has a remarkably compact centre with many interesting...

Thomas - 2 jaar 34 weken ago
backdrop.png

Hét nieuws binnen de Drupal community de afgelopen week was de aankondiging van Backdrop, een eerste echte Drupal 7 fork.

Backdrop richt zich op gebruikers en ontwikkelaars die op dit moment gebruik maken van Drupal 6 of 7 en niet zitten te wachten op de ingrijpende veranderingen in de architectuur die Drupal 8 met zich meebrengt, maar...

Thomas - 2 jaar 35 weken ago
top-drupal-websites-nederland.jpg

Benieuwd welke populaire Nederlandse websites zijn gebouwd met Drupal? Op Burtnoix.co.za zijn de best scorende websites voor verschillende CMS systemen verzameld en per land inzichtelijk gemaakt, zo ook de meest bezochte Drupal websites in Nederland.

Het...

Anoniem - 2 jaar 37 weken ago
drupal-8-iniziative.jpg

Het is komkommertijd maar aan Drupal 8 wordt ondertussen stevig doorgewerkt voor de naderende release later dit jaar. Wil je op de hoogte blijven? Op Webomellete.com is een lijstje van Drupal 8 gerelateerde artikelen te vinden. Zie ook het commentaar gedeelte voor extra bronnen.

Thomas - 2 jaar 40 weken ago
Drupal8ViewLanguage.png

Drupal 8 bevindt zich momenteel in de "clean up phase", de laatste fase voor de code freeze. Deze clean up fase staat o.a. in het teken van het uitbrengen van alpha versies, welke met name bedoelt zijn voor module makers om hun modules te testen met de vernieuwde API.

Thomas - 2 jaar 47 weken ago
Drupalcon 2013 recap

DrupalCon Portland 2013 was volgens de vele verslagen koud maar gezellig en stond natuurlijk vooral in het teken van Drupal 8, daarnaast was er ook veel aandacht voor een ander heet onderwerp: content.

Thomas - 2 jaar 50 weken ago
twitter-bird.jpg

Deze week is het officiële blog van Twitter overgestapt op Drupal. Grote partijen als Twitter zijn niet alleen goede reclame voor Drupal maar zal er waarschijnlijk ook voor zorgen dat knappe koppen bij Twitter op hun beurt weer bijdragen aan het verbeteren van Drupal.

Drupal is overigens geen onbekende voor de mensen bij Twitter. De...

Anoniem - 3 jaar 3 weken ago