drupal7-multilingual

Acquia heeft een nieuwe webinar gepost, ditmaal een tutorial over meertaligheid in Drupal 7. De tutorial is met 45 min erg uitgebreid en behandelt alle aspecten die komen kijken bij het toevoegen van multilanguage functies aan een website, inclusief veel tips en tricks uit de praktijk. In de tutorial wordt o.a...

Thomas - 2 jaar 39 weken ago
drupalpasswordreset.jpg

De password reset wegens een uitgebuit beveiligingslek op Drupal.org was afgelopen week groot nieuws binnen en buiten de community. De (reputatie)...

Thomas - 2 jaar 45 weken ago
wordpressdrupamigreren.png

Heb je een Wordpress website en ben je benieuwd of je deze probleemloos naar Drupal kunt migreren? De Wordpress Kickstart distributie voor Drupal biedt wellicht uitkomst.

Deze distributie is erop gericht om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen. Niet alleen is er een module voor het migreren van content voorgeïnstalleerd (...

Anoniem - 3 jaar 2 dagen ago
Drupal 8 desgin voorstel

Drupal 8 is sinds de feature freeze afgelopen maand haar laatste fase van ontwikkeling ingegaan. Alle belangrijkste functies zitten er in en het is nu een kwestie van een lente en zomer lang programmeren om alles aan elkaar te naaien, te verfijnen en bugs weg te poetsen. Alleen wanneer het kleine features betreft worden ze nog...

Thomas - 3 jaar 7 weken ago
drupalrules.jpg

Met de Rules module kun je je eigen geautomatiseerde taken tot uitvoering laten brengen en zo een heleboel tijd besparen. Nadeel is dat de Rules module niet één van de makkelijkste modules is om onder de knie te krijgen. Gelukkig is er eind vorig jaar voor Drupal 7 een nieuw boek verschenen, "Drupal Rules How-To", waarmee je...

Thomas - 3 jaar 11 weken ago
datatable-drupal7-module-tutorial-views

De Datatables module brengt de functies van de Datatables Jquery plugin naar Drupal. De module voegt een display type toe aan Views. Deze tabel weergave biedt een stuk meer opties als de standaard tabel weergave van Views, met name op het gebied van sorteer en filteropties en CSS opmaak.

Thomas - 3 jaar 12 weken ago
disqus.png

Disqus is een populair commentsysteem waarmee je bezoekers de optie geeft een reactie achter te laten onder hun Facebook, Twitter, Google+ of Disqus account, danwel geheel anoniem.

Net als voor Wordpress en Joomla is er voor Drupal een module beschikbaar waarmee je Disqus kunt implementeren (klik...

Thomas - 3 jaar 20 weken ago
fields.png

De Entityform module wint gestaag aan populariteit. Ook Joonas Meriläinen van Wunderkraut is enthousiast over de voordelen van Entityform ten opzichte van Webform.

Thomas - 3 jaar 24 weken ago
learn.jpg

Code Karate is onlangs de rubriek Daily Dose of Drupal gestart. Hier plaatsen medewerkers elke dag een tutorial met screencast waarin ze een module of functie uitleggen. De filmpjes zijn gericht op beginners. Niet alleen de usual suspects komen voorbij, ook minder vaak behandelde modules zoals Views...

Thomas - 3 jaar 31 weken ago
d24.png

Gelijktijdig met het startsein van de DrupalCon in München lanceert Van Eldijk Internetbureau vandaag de website www.drupalin24dagen.nl. Op deze website kan iedereen in 24 stappen kennis maken met Drupal 7, het content management systeem dat in de laatste jaren is uitgegroeid tot één van de populairste open source CMS oplossingen.

Thomas - 3 jaar 35 weken ago
drupalperformance.jpg

Welke snelheid mag je verwachten van Drupal en hoe kun je de prestaties eventueel opschroeven naar een hoger niveau? Die vraag leidde in de Drupal Groups onlangs tot een discussie over wat een acceptabele snelheid mag heten voor een gemiddelde Drupal website met een stuk of 50 modules.

Uit de reachties blijken pagina laadtijden van 50...

Thomas - 3 jaar 37 weken ago
custom_block.png

Josh Wynn van Four Kitchens legt in dit artikel uit hoe je je eigen custom block module maakt met behulp van block hooks. Het block bevat een WYSIWYG editor tekst veld en een veld om een afbeelding te uploaden.

Thomas - 3 jaar 40 weken ago
vragen.png

Wat is het voordeel van een custom entity ten opzichte van een content type? Wat is een hook?
Hoe koppel ik een stylesheet aan een specifieke node? Cached Drupal mijn views of moet ik Views' eigen caching systeem gebruiken? Allemaal vragen die voorbij komen op Drupal Awnsers, een website waar de Drupal community elkaars vragen beantwoord.

Thomas - 3 jaar 40 weken ago
elledecordrupal7.png

Een responsive website kan een mobiele App in sommige gevallen vervangen. Maar door de beperkte accuduur, processorkracht en geheugenruimte zijn Apps die je op de mobiele telefoon zelf installeert meestal sneller dan een reguliere website.

Door een native applicatie te schrijven in HTML5 of de programmeer taal van het...

Thomas - 3 jaar 41 weken ago